Uczniowie klasy 4d mieli przyjemność uczestniczyć w fascynujących warsztatach organizowanych przez Manufakturę Dzika Czekolada w Szczytnie.
Firma ta powstała z pasji do tworzenia wyjątkowej czekolady i najwyższej jakości wyrobów cukierniczych. Jej założycielem jest Arkadiusz Dziczek, który wcześniej zajmował się fotoreportażem i z podróży przywoził kulinarne inspiracje.
Podczas warsztatów uczniowie mieli okazję zobaczyć fotografie z podróży, poznać historię kakao oraz spróbować niezwykłej przekąski z cukru trzcinowego, kakao i pistacji. Dodatkowo, uczestnicy samodzielnie ozdobili czekoladki, które zabrali ze sobą.
Serdecznie dziękujemy za wspaniałe warsztaty, dzięki którym nasi uczniowie mogli poszerzyć swoją wiedzę na temat historii i procesu tworzenia czekolady.
M.H.
Podczas warsztatów uczniowie mieli okazję zobaczyć fotografie z podróży, poznać historię kakao oraz spróbować niezwykłej przekąski z cukru trzcinowego, kakao i pistacji. Dodatkowo, uczestnicy samodzielnie ozdobili czekoladki, które zabrali ze sobą.
Serdecznie dziękujemy za wspaniałe warsztaty, dzięki którym nasi uczniowie mogli poszerzyć swoją wiedzę na temat historii i procesu tworzenia czekolady.
M.H.